AUT2021 1200x627 Lucas Nulle

Ontwikkelingen in de automotive industrie door Lucas-Nülle

Onlangs deelde exposant Lucas-Nülle met ons de nieuwste ontwikkelingen binnen de automotive industrie. Lucas-Nülle biedt trainingsoplossingen voor een slimme toekomst. In deze blog delen zij meer over ontwikkelingen op het gebied van een hybride en elektrische voertuigentrainer en geavanceerde bestuurdersondersteuningssystemen (ADAS). Lees snel verder om meer te leren over Lucas-Nülle.

Hybride en elektrische voertuigentrainer

Hybride en elektrische voertuigen vormen een van de meest innovatieve en baanbrekende sectoren van autotechnologie. Aspecten zoals de uitputting van fossiele brandstoffen en de wereldwijde klimaatverandering hebben het onderwerp op de voorgrond van de publieke opinie gebracht. Ontwikkelingen uit onderzoeken zijn zo ver gevorderd dat de wereldwijde marktdoorbraak voor elektrisch aangedreven voertuigen in de zeer nabije toekomst onvermijdelijk is. De huidige ontwikkelingen laten zien dat zowel politici als autofabrikanten de tekenen des tijds hebben gezien en dat de autorisatie van elektrische voertuigen over de hele wereld toeneemt. Tegelijkertijd openen dergelijke ontwikkelingen de behoefte aan monteurs die specifiek zijn opgeleid in deze nieuwe en uitdagende technologie. Met elektrisch vermogen zullen elektrotechniek en elektronica eindelijk het overweldigende aspect in voertuigen zijn.

Geavanceerde bestuurdersondersteuningssystemen

Tegenwoordig neemt de verkeersdichtheid steeds meer toe, vooral in stedelijke gebieden. Tegelijkertijd worden voertuigen steeds dynamischer, waarbij ook grote SUV’s een grote populariteit genieten. Al deze ontwikkelingen stellen echter steeds hogere eisen aan de chauffeurs zelf.

Om bestuurders van een deel van deze stress te ontlasten en ook om zelfrijdende voertuigen dichter bij perfectie te brengen, hebben autofabrikanten hun eigen focus op de ontwikkeling en verbetering van technologieën voor bestuurdersassistentie vergroot. Er wordt vooral ingezet op actieve synergie tussen de verschillende systemen.

De opleidingssystemen van LN nemen deze ideeën over en ontwikkelen dit complexe onderwerp voor haar doelgroep met behulp van zorgvuldig geselecteerde theorie en praktijkoefeningen.

Over Lucas-Nülle

Al meer dan 45 jaar ontwikkelt en produceert Lucas-Nülle GmbH met het hoofdkantoor in Kerpen opleidingssystemen in sleuteltechnologieën op gebieden zoals: elektrotechniek en elektronica, automatiseringstechnologie, mechatronica, communicatie en autotechnologie. Lucas-Nülle werkt samen met meer dan 60 verkooppartners wereldwijd. Drie regionale bedrijven – de LN-Middle East in Dubai, de LN WFOE in Shanghai en de LN Inc in Williamsburg, VS, richten zich vooral op de regionale markten. Meer weten over Lucas-Nülle? Lees het op hun website.

Ontmoet Lucas-Nülle tijdens Technology for Automotive 2021 op stand 18. Meld u direct aan als bezoeker!