AUT2021 1200x627 Bender blog

Bender viert 75-jarig bestaan!

Grünberg 11 maart 2021 - Met een wereldwijd online evenement, waarvoor alle medewerkers van de bedrijvengroep Bender waren uitgenodigd, lanceerde de familie Bender officieel de jubileumviering ter gelegenheid van het 75-jarig bedrijfsjubileum. Daarnaast opende zij tegelijkertijd een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het bedrijf.

‘’Bewijs wat je kunt door het te doen’’- dit was het motto van Dietrich Christian Bender, zoon van de uitvinder van de ISOMETER en de oprichter van het bedrijf Walther Hans Bender, die hem door de vier decennia van zijn management leidde . Dietrich Christian Bender en Walter Hans Bender schiepen daarmee de voorwaarden voor een bedrijf dat vandaag de dag nog steeds succesvol groeit en wereldwijd actief is. 

In 1946 richtte Walther Hans Bender een ingenieursbureau op in Grünberg. De basis van zijn bedrijf was de uitvinding van ‘s werelds eerste isolatiebewakingsapparaat, waarvoor hij in 1942 patent ontving. Tegenwoordig is Bender een familiebedrijf van de vierde generatie dat innovatieve producten en eersteklas diensten blijft ontwikkelen voor het veilig hanteren van elektriciteit.

Dochterondernemingen in Europa, Amerika, Afrika en Azië en bijna 1.100 medewerkers in meer dan 70 landen over de hele wereld werken aan het monitoren van storingen in de omgang met elektrische stroom in een vroeg stadium op te sporen, zodat ongewenste storingen niet meer optreden.

Bender blijft dit als haar missie voor de toekomst zien en vooral intelligente oplossingen te bieden waarmee mensen en machines over de hele wereld veilig met elektriciteit kunnen omgaan. Het jubileum markeert ook andere mijlpalen: communicatie op ooghoogte, wederzijds respect en optreden als gemeenschap zijn onmisbare elementen van de waardenreeks van Bender.

Dit omvat ook het nemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid, die deel uitmaakt van het DNA van het bedrijf en het denken en handelen weerspiegelt van de oprichten van Bender, die altijd een open oor had voor de zorgen en behoeften van anderen. Vanuit deze humanitaire basishouding ondersteunt Bender ter gelegenheid van het jubileum het kinderhuis en trainingscentrum ‘’SELAM’’ in Ethiopië. Het doel is om 20 jogneren een elektrotechnische opleiding te geven die leidt tot een beroepskwalificatie. Bender is blij met iedereen die dit project wil steunen. Meer informatie volgt binnenkort.

Bezoek Bender tijdens Technology for Automotive op stand 15. Meld u direct aan voor Technology for Automotive 2021 bij Mikrocentrum in Veldhoven. Meer informatie over het jubileum, het DNA, de historie en de visie vindt u op www.bender.de.