Movitas 8200 solo

Automotive sector toont innovatiekracht tijdens Technology for Automotive 2019

Succesvol zijn door innovatie en samenwerking. Deze thema’s staan centraal tijdens Technology for Automotive 2019 op 29 oktober bij het Mikrocentrum te Veldhoven. Tijdens het evenement dat in samenwerking georganiseerd wordt met RAI AutomotiveNL laten ruim vijfhonderd toeleveranciers hun meerwaarde en inzet zien bij de ontwikkeling van een veilige, duurzame en slimme Automotive- en Mobiliteitssector.

De wereld van de Automotive staat aan de vooravond van grote veranderingen. Wereldwijde uitdagingen zoals filevorming, de klimaatproblematiek en ongevallen, maken het noodzakelijk dat bedrijven internationaal én cross-sectoraal samenwerken. De toeleveranciers zijn in deze wereld de vernieuwers van de Automotive industrie. Tijdens Technology for Automotive zetten Mikrocentrum en RAI AutomotiveNL, Nederland als hightech land in de auto- en truckindustrie op de kaart. Centraal hierbij staat hoe de industrie in tijden van grote uitdagingen door innovatie en samenwerking toch weet te excelleren. In dat kader wordt ook aandacht besteed aan de rol die de toeleverindustrie heeft bij het uitvoeren van het Klimaatakkoord door onder meer de ontwikkeling en productie van innovatieve zuinige aandrijvingstechnologieën en motoren. 

Invulling programma

Technology for Automotive bestaat uit een plenair programma met diverse spraakmakende sprekers uit binnen- en buitenland. Zij haken in hun bijdragen in op de centrale thema’s van deze dag en geven een doorkijk naar de technologische ontwikkelingen van morgen. Eén van de keynote speakers is Laurent Taupin, Autonomous Driving Chief Engineer bij Groupe Renault. Als voormalig project Chief EOLAB, de ultrazuinige conceptcar die 1 op 100 rijdt, vertelt Taupin over de uitdagingen die met deze opdracht gepaard gaan. Een andere keynote, door Gerhard Schagerl van AVL Schrick, gaat over de inzet van Big Data en Artificial Intelligence met speciale aandacht voor voorspellingen van batterij onderhoud en levensduur.  

Primeur op de beursvloer

Het plenaire programma wordt gecombineerd met een beursvloer waar 45 Automotive bedrijven zich presenteren. Hierop wordt duidelijk hoe innovaties en samenwerking tot nieuwe oplossingen leiden voor de maatschappelijke en economische uitdagingen van de 21ste eeuw. Een heuse primeur is aanwezig: de Movitas van Tribus en Steketee Design wordt voor de eerste keer getoond in Nederland. Deze 100% elektrische modulaire bus komt rechtstreeks van BusWorld in Brussel, waar hij voor de eerste keer aan de wereld is getoond. Bezoekers daarnaast kunnen de laatste ontwikkelingen en innovaties op productie gebied ervaren door het mobiele MAKE Lab van Flanders Make te betreden. Ook krijgen veelbelovende start-ups en studenteams een podium om zichzelf te presenteren, zoals University Racing Eindhoven, TU Ecomotive, Blue Jay, Spike en Power Battery.