ATeam

ATeam aanwezig op het Automotive Congress

Het Automotive Congress 2018 presenteert met trots het ATeam: een multidisciplinair Automotive studententeam, bestaande uit studenten en medewerkers van Fontys University of Applied Sciences en Technical University Eindhoven.

Het ATeam is ontstaan als resultaat van een samenwerking tussen de twee universiteiten voor de Grand Cooperative Driving Challenge die werd gehouden in 2016. Het team nam deel aan deze challenge door op basis van de gevraagde technologieën een autonome Toyota Prius te ontwikkelen. Momenteel breidt het team de technologie die in het voertuig is geïmplementeerd uit om zo de zelfrijdende auto nog slimmer te maken.

De oplossing voor slimmere en veiligere mobiliteit

Het ATeam gelooft dat een autonoom en coöperatief voertuig de oplossing is voor een slimmere en veiligere mobiliteit. Slimmere voertuigen kunnen de veiligheid verbeteren door de 'menselijke' rijstijl te elimineren. Het verbetert de verkeersstroom door communicatie met andere auto's en de inzet van slimme infrastructuur. Zowel de rij-ervaring voor de bestuurder als de Human-Machine Interface (HMI) wordt verbeterd. Alle potentielen komen samen in de auto door te werken met verschillende onderdelen aan de auto, zoals sensoren, software, besturing en HMI. De verschillende specialismen ontwikkelen samen de auto met de technologie van de toekomst.

ervaar ateam

Ervaar de autonome auto op de demo-area

Tijdens het Automotive Congress heeft u de mogelijkheid deze auto live te ervaren tijdens tijdens autonome testritten op het demoplein.

Registreer als congresbezoeker