I cave

Het slotevenement van i-CAVE vindt plaats tijdens Technology for Automotive

De afsluiting van het i-CAVE project is de samenvatting van meer dan 5 jaar onderzoek door meer dan 15 verschillende onderzoekers en meer dan 20 industriële partners op het gebied van coöperatief en autonoom rijden. Er zijn veel nieuwe inzichten gecreëerd met de focus op verschillende onderzoeksgebieden. Van het verwerken van camera-informatie, het reguleren van coöperatieve voertuigen en hoe mensen ermee omgaan.

Dit onderzoeksprogramma richt zich op de huidige transportuitdagingen met betrekking tot doorvoer en veiligheid met een geïntegreerde benadering van geautomatiseerd en coöperatief rijden. In i-CAVE wordt een Coöperatief Dual Mode Automated Transport (C-DMAT) systeem onderzocht en ontworpen, bestaande uit dual mode voertuigen die automatisch en handmatig kunnen worden bestuurd om maximale flexibiliteit mogelijk te maken. Het programma integreert technologische routekaarten voor geautomatiseerd en coöperatief rijden, waardoor de ontwikkeling van nieuwe vervoersystemen die aan de huidige en toekomstige mobiliteitseisen voldoen, wordt versneld. Naast deze basistechnologieën wordt de nadruk gelegd op fouttolerantie en faalveiligheid, draadloze communicatie, menselijke factoren en andere aspecten die betrekking hebben op de overgang van manueel naar automatisch rijden en de reactie van andere weggebruikers. i-CAVE pakt de belangrijkste uitdagingen van geautomatiseerd rijden aan, o.a. het bereiken van hoge niveaus van veiligheid en betrouwbaarheid door middel van een rigoureus technologisch ontwerp, gecombineerd met een naadloze integratie tussen geautomatiseerd en manueel rijden om een maximale flexibiliteit en gebruikersacceptatie te verkrijgen. Een proeftuin zal worden gebruikt voor de integratie en evaluatie van nauwkeurige, op visie gebaseerde karterings- en lokalisatietechnieken, gedistribueerde coöperatieve algoritmen voor voertuigbesturing en methoden voor wagenparkbeheer. Bovendien maakt het een transportsysteem mogelijk dat dicht bij de markt staat en dat kan worden gecommercialiseerd door de transportindustrie, met name de leidende automotive tiers in Nederland, door de resultaten toe te passen in hun Roadmaps.

Programma

09.30u - Opening evenement Technology for Automotive
09.50u - Boekpresentatie i-CAVE
10.00u - Bezoek beursvloer Technology for Automotive
10.30u - Start i-CAVE slotevenement
10.35u - Project presentatie door Henk Nijmeijer
11.15u - Paneldiscussie
11.45u - Afronding en einde slotevenement i-CAVE
12.00u - Lunch
13.00u - Bezoek Technology for Automotive en/of bezoek de lezingen

Meer informatie & registratie

Het slotevenement van het i-CAVE project is toegankelijk voor genodigden en andere geïnteresseerden. Gelieve er rekening mee te houden dat genodigden voorrang hebben. De boekpresentatie is plenair en daarom toegankelijk voor iedereen met een Technology for Automotive ticket. Naast het slotevenement van i-CAVE is er een beursvloer en kunt u deelnemen aan diverse lezingen. 

Laten we elkaar ontmoeten op 4 november!