Automotive 3D workshop

Additive Manufacturing Design for Automotive Workshop met o.a. HP, Additive Industries & Materialise

Autofabrikanten pasten als een van de eersten 3D printtechnologie toe, vooral voor prototyping. De productlevenscyclus van een auto wordt immers alsmaar korter en het modelveelvoud is de sterk toegenomen. 3D printen verkort ontwikkelcycli van nieuwe modellen en varianten. Stilaan verschuift de aandacht richting Additive Manufacturing. E-mobility en autonoom rijden zorgen namelijk voor nieuwe kansen voor Additive Manufacturing in de automotive industrie. Gewichtsbesparing wordt belangrijker en het ontbreken van de verbrandingsmotor opent nieuwe designmogelijkheden. Tijdens Technology for Automotive geven Additive Industries, K3D, Additive Centre en exposanten HP, RP2 en Materialise een AM-design workshop gericht op serie-productie voor automotive eindgebruikers. 

In een stoomcursus wordt u meegenomen in voornaamste printtechnologieen voor de automotive industrie, een aantal generieke design-principles en de ontwikkelmethodiek & -strategie van een aantal realistische usecases uit de industrie. Vervolgens leert u, in kleine groepjes, in het laatste uur van een ervaren am-designer een aantal relevante use-cases voor uw eigen bedrijf te bedenken.

Praktische informatie:

Wanneer: Dinsdag 29 oktober tijdens Technology for Automotive 2019.
Tijdstip: van 13:00 tot 15:00 uur
Doel: concrete resultaten in de vorm van bruikbare kennis, mogelijke use-cases
Organisaite: Brainport Development, Mikrocentrum en RAI AutomotiveNL
Voor wie: eindgebruikers uit de maakindustrie met ervaring in productontwikkeling, design, engineering, inkoop, manufacturing. Let op door een beperkt aantal trainers kan het laatste uur alleen voor een selecte groep toegankelijk zijn.

Aanmelden voor de workshop

Registreer uw bezoek aan Technology for Automotive en meld u tijdens het registratieproces aan voor de workshop. 

Registreer gratis uw bezoek